Projecten gesteund door Emmaus

Emmaus Oselya – Lviv – Oekraïne

De woon- werkgemeenschap Oselya werd in 2003 opgericht, met het idee om daklozen te helpen. Ze zijn gevestigd in Lviv. De bedoeling is om door middel van samen te leven en te werken, mensen die dakloos zijn weer een zinvol bestaan te geven. In Oselya wonen 26 volwassenen en 4 kinderen. Belangrijkste werk is het ophalen en verkopen van tweedehands goederen. Ook krijgen de mensen de mogelijkheid om zichzelf een beroep aan te leren, zoals het repareren van meubilair.

Emmaus Oselya - Oekraïne

Ook belangrijk in het werk van Emmaus Oselya is de zorg voor anderen. Men organiseert wekelijks het uitdelen van voedsel, in het centrum van Lviv, voor mensen die dakloos zijn of anderszins problemen hebben. In een buitenwijk hebben ze een dagopvang voor daklozen en mensen die sociaal geïsoleerd zijn. Die kunnen daar een praatje maken, maar ook douchen, kleding wassen en wat eten.

In een ander deel van Lviv heeft Emmaus Oselya ook nog een winkel en een woongroep voor mensen die weer gaan doorstromen naar regulier werk en woonruimte.

Al vele jaren is Emmaus Haarzuilens betrokken bij het werk van Emmaus Oselya.