Wonen bij Emmaus

Zoek jij een plek om te wonen en te werken, een plek met zowel structuur en rust, als idealen en een internationaal netwerk? Onze woonwerkgemeenschap verwelkomt je, of je nu uit een situatie van dak- of thuisloosheid komt of bewust kiest voor een bijzondere manier van leven.

In een kennismakingsgesprek komen we er achter of wij een geschikte plek voor je kunnen zijn. Bel of mail bij interesse!

Wil jij je leven weer op orde brengen?

Emmaus kan een goede plek voor je zijn. Door de combinatie van wonen en werken, samen met anderen, kun je weer een regelmaat opbouwen en wordt je – naar eigen mogelijkheden – medeverantwoordelijk voor de gang van zaken.

We werken op basis van gelijkwaardigheid. Dit betekent dat je kost en inwoning en wekelijks zakgeld ontvangt. De ziektekostenverzekering wordt betaald, en je bouwt vakantiegeld en spaargeld op. Er is ruimte voor eventuele begeleiding van buitenaf, bijvoorbeeld therapie of schuldhulpverlening.

Het is wel van belang dat je samen met anderen wilt en kunt wonen. Er mag geen sprake zijn van een nog voortdurende verslaving of een te ernstige problematiek.

Maak een afspraak door ons te bellen op 030 677 15 40 (bereikbaar tussen 09:00 en 12:30) of een e-mail sturen.

Vanuit idealisme?

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die zich vanuit idealisme aan Emmaus willen verbinden. Dat noemen we “dragende krachten” — mensen die bereid en in staat zijn om op meerdere terreinen verantwoordelijkheid te nemen. Zij voelen zich betrokken bij zowel de woongroep als het kringloopbedrijf en onze (internationale) projecten.

Wat verwachten wij van dragende krachten?

Je bent gretig naar alle werk wat we hier doen: wij zoeken dus geen “managers”, maar mensen die aan onze platte structuur kunnen bijdragen.
Je staat achter de idealen en principes van Emmaus en zet je hier vol overtuiging voor in. Je voelt je solidair met anderen en zoekt naar een gemeenschappelijke basis.
Je houdt van eenvoud en niet van verspilling. Samen delen geeft je een goed gevoel en je woont graag samen met anderen.
Je kan de dynamiek van het groepswonen goed aan.
Je bent nieuwsgierig en geïnteresseerd in het werk en de (internationale) projecten van Emmaus. Je vindt het leuk om in het kringloopbedrijf te werken en bij te dragen aan projecten.
Je bent open en aanspreekbaar op je doen en laten, je voegt de daad bij het woord. Anderen kunnen op je rekenen. Je laat anderen ook verantwoordelijkheid nemen en dingen op hun eigen manier doen.
Je hebt sociale voelsprieten en bent oprecht geïnteresseerd in mensen en hun levenservaringen. Je neemt de moeite om je in een ander te verplaatsen zonder anderen te willen overtuigen of hulpverlener te willen zijn.
Je neemt het voortouw en het initiatief om op gemeenschappelijke basis activiteiten te ondernemen. Je overlegt met medebewoners en vrijwilligers en houdt rekening met de belangen van anderen.
Je bewaakt je grenzen, je kan de balans bewaren tussen eigen tijd en gemeenschappelijke tijd. Je spreekt uit wat voor jou belangrijk is en gaat moeilijke situaties niet uit de weg.

Wat bieden wij?

Wonen in een gemeenschap (met 14 bewoners), in een groene omgeving, vlakbij de stad.
Een manier van (samen)leven die van betekenis is en waarmee je een waardevolle bijdrage levert aan milieu en maatschappij.
Een eigen kamer/woonruimte, gebruik van een gemeenschappelijke woonkamer, ruime eetkeuken, douches, toiletten. En een prachtige tuin!
Zakgeld, verzekeringen, vakantie-, spaar- en reisgeld. Rekening wordt gehouden met privé omstandigheden, indien gewenst worden afspraken op maat gemaakt.
Je bent samen de baas en krijgt ruimte om initiatieven te nemen en invloed uit te oefenen op hoe zaken werken.
Kamerinrichting, kleding e.d. uit de winkel zijn voor eigen gebruik, ook kan gebruik gemaakt worden van gemeenschappelijke voorzieningen (o.a. auto).
Nationale en internationale contacten binnen de Emmaus beweging.
Scholing en coaching indien gewenst.

Bewoners Emmaus Haarzuilens in de tuin