6-11 februari Week van de Circulaire Economie

Op donderdag 9 februari geeft Odilia, bewoner van Emmaus Haarzuilens, een gratis lezing over Emmaus & de circulaire economie. Inclusief upcycling tutorial die iedereen thuis kan doen. Start om 20:00 in de centrale bibliotheek op de Neude in Utrecht. Een voorproefje:

“Hoe voorkom je dat je circulaire bedrijf onderdeel van greenwashing wordt? Hoe kunnen we zorgen voor minder consumptie, in plaats van alleen duurzamere consumptie? Hoe kunnen “groene” en sociale doeleinden met elkaar worden verenigd?

Deze vragen komen langs in een lezing over Emmaus. Al meer dan 70 jaar houdt Emmaus zich bezig met hergebruik van welvaartsresten, ten behoeve van mensen aan de randen van de maatschappij. Je hoort het verhaal van deze wereldwijde beweging, inclusief concrete voorbeelden van hergebruik en recycling in Peru en Brazilië.

Samen doen we een leuke upcycling tutorial die iedereen thuis kan doen, geïnspireerd op Japanse knoop- en vouwtechniek.”

Wat is de Week van de Circulaire Economie?
Professionals organiseren van maandag 6 t/m zaterdag 11 februari 2023 een eigen evenement over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren.

Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. Deze editie gebeurt dat vanuit circulaire hubs, verspreid over het hele land.

Zie deweekvandecirculaireeconomie.nl voor alle evenementen in Nederland.