24 november: Kledingactie tegen verspilling en vervuiling

Kleding aan hangers

Donderdag 24 november organiseert Emmaus Haarzuilens in samenwerking met XR Utrecht een actie rondom overproductie en overconsumptie van textiel. We gaan met een partytent, een berg kleding en spandoeken + flyers in hartje Utrecht staan, de dag voor Black Friday. De actie komt zo de dag erna in de plaatselijke pers. Het publiek kan gratis kleding uitzoeken, met het idee “alles is er al, je hoeft echt niets nieuws te kopen!”

Wat: gratis tweedehands kleding en info-flyers uitdelen 

Waar: Stadhuisbrug, Utrecht

Wanneer: 24 november, 15:30-20:30 (koopavond)

Doel: winkelende mensen bewust maken van de zwarte kant van kledingproductie – en consumptie. Op de flyer staat een QR-code met een link naar alle kringloopwinkels in Utrecht, zodat het makkelijk is om een tweedehands adresje in de buurt te vinden. 

Wees van harte welkom tijdens deze actie!