RTV Utrecht opnieuw bij Emmaus Haarzuilens

5 juni 2018

Programmamaaksters Margreet van Gils (presentatrice) en Annebelle Schneemann (cameravrouw) van RTV Utrecht dompelden zich onder in het wonen en werken bij Emmaus Haarzuilens. Ze maken een mooie reeks afleveringen die de komende maandagen worden uitgezonden. 

Aflevering 28 mei: Te gast bij de Emmaus

De Emmaus kent u vast als kringloopbedrijf. Misschien heeft u er weleens iets moois gekocht of hebben uw overbodige spullen een tweede leven gekregen via een Emmauswinkel. Maar wist u dat een aantal Emmausgroepen woonwerkgemeenschappen zijn? Behalve collega’s, zijn de medewerkers daar dus ook huisgenoten. Een daarvan zit in Haarzuilens, bekend van kasteel De Haar. Margreet is de komende weken te gast en leeft mee met de bewoners.  In de eerste aflevering maken we kennis met Jos. Hij is een van de mensen van het eerste uur en zorgt dat de boel reilt en zeilt.

https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/margreet/20180528...

Aflevering 4 juni: Wakker worden bij de Emmaus

Margreet is te gast bij de woonwerkgemeenschap van de Emmaus in Haarzuilens. Behalve dat er daar hard gewerkt wordt, wonen de collega's ook samen in één huis. In deze tweede aflevering zien we een aantal van de huisgenoten. Zo worden we wakker met Ron. Ooit was hij succesvol zelfstandig taxichauffeur. Na een moeilijke periode waarin hij dakloos werd, vond hij rust bij de Emmaus. Hoe bevalt het hem in deze bijzondere woongroep?

https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/margreet/20180604...

Aflevering 11 juni: Spullen ophalen met de Emmaus

Margreet is nog steeds te gast bij de woonwerkgemeenschap van de Emmaus in Haarzuilens. Veel mensen zien een dagje winkelen bij deze Emmaus als echt 'schat zoeken'. Maar waar komen al die schatten toch vandaan? Iedere ochtend gaan de medewerkers van de Emmaus in alle vroegte op pad om overgebleven huisraad, meubels en snuisterijen te halen.

https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/margreet/20180611...

Aflevering 18 juni: Sorteren bij de Emmaus

Margreet is bij de mensen van de Emmaus-kringloop in Haarzuilens. Niet alle ingezamelde spullen zijn geschikt om te verkopen. Het sorteren ervan kost vele uren werk.

Het uitzoeken van de kleding is een vak apart. Dat wordt onder andere gedaan door Hermien. Zij woont met haar man Jos al sinds het begin van de jaren tachtig in Haarzuilens. Martin stopt zijn hele ziel en zaligheid in de boekenafdeling. Hij sorteert het liefst 's avonds, als het lekker rustig is.

https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/margreet/20180618...

Aflevering 25 juni: Margreet: Verkoopdag bij de Emmaus

Margreet is nog te gast bij de woonwerkgemeenschap van Emmaus in Haarzuilens. Hoogtepunt van de week is de verkoopdag op woensdag. Voor de honderden bezoekers een feest, voor de mensen van de Emmaus ook hard werken.

Al ruim voor openingstijd staan de mensen klaar en als de deuren open gaan is het létterlijk duwen en trekken. 

https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/margreet/20180625...

Aflevering 2 juli: Wonen bij de Emmaus

Margreet is bijna aan het einde van haar periode bij Emmaus Haarzuilens gekomen. Een periode waarin ze een mooi en intiem inkijkje in de woonwerkgemeenschap kreeg: "ik had niet gastvrijer ontvangen kunnen worden", vertelt ze. "Overal mochten we bij zijn en alle bewoners waren ontzettend openhartig, terwijl veel van hen een zeer bewogen leven achter de rug hebben."

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1788123/margreet-wonen-bij-de-emmaus.html

Aflevering 9 juli: Emmaus denkt na over toekomst

Het zit erop: 7 weken lang waren we te gast bij de woonwerkgemeenschap van Emmaus in Haarzuilens. 14 mensen wonen en werken er samen. De twee langst wonenden zijn Jos en Hermien, die al sinds de jaren '80 in Haarzuilens wonen. Ze hebben een relatie en - hoewel ze zelf écht niet willen dat we het zo zeggen - 'leiden' de groep.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1793624/margreet-emmaus-denkt-na-over-t...

Laatst gewijzigd op maandag, 16 juli, 2018 - 15:07