Emmaus Haarzuilens op RTV Utrecht

6 september 2017

U heeft er vast weleens iets gebracht of gehaald; bij de kringloop. Nu de economie weer aantrekt, doen kringloopwinkels goede zaken. Maar hoe gaat dat eigenlijk, bij zo'n kringloop? Margreet ging op pad met de heren van de Emmaus in Haarzuilens. Een heel bijzondere locatie, want behalve dat er samen gewérkt wordt, wordt er ook samen geleefd.

"Dat is in het begin best wennen", vertelt Jan. Sinds een jaar is hij nu bij de groep. Eerder had hij een baan, twee kinderen en een vrouw. Toen zijn vrouw en hij gingen scheiden ging het bergafwaarts. "Het leek wel of ik problemen zócht", zegt Jan nu het alweer een stuk beter gaat. "Toen het helemaal mis was, kwam ik bij de Emmaus. Hier kon ik op adem komen, werken, met elkaar praten en mijn leven weer op orde krijgen. Over een tijdje hoop ik weer een eigen huis en een baan te hebben, maar voor nu is het een fantastische manier om te leven."

Zijn collega Jorris legt uit hoe mooi de spullen die ze krijgen zijn. "Mensen brengen spullen naar ons gewoon omdat ze de kleur niet meer mooi vinden, dan zijn we toch wel een beetje doorgeslagen als maatschappij." De gekregen spullen worden verkocht en van dat geld leeft de groep. Het geld dat over blijft, gaat naar projecten om de zelfredzaamheid van mensen te verbeteren. "Zo helpen we met gekregen spullen, mensen van over de hele wereld!"

klik hier voor de video

Laatst gewijzigd op woensdag, 6 september, 2017 - 08:43