Emmaus Domstad geeft cadeaubonnen aan deelnemers voedselbanken

16 oktober 2015

Emmaus Domstad geeft cadeaubonnen aan voedselbank            
Emmaus Domstad heeft aan de deelnemers van de voedselbanken in Overvecht, Lombok en Parkwijk tegoedbonnen gegeven. Deze bonnen met een tegoed van € 10,00 per gezinslid worden verstrekt in het kader van de nationale armoedeweek en de manifestatie “rijk door delen “.
Emmaus Domstad is lid van de Armoede alliantie in Utrecht en van daaruit betrokken op de bestrijding van armoede in de stad Utrecht.
Samen met Emmaus Haarzuilens neemt Emmaus Domstad ook deel aan de manifestatie “rijk door delen “die zaterdagmiddag en avond 17 oktober bij het stadhuis in Utrecht plaatsvindt. Medewerking wordt verleend zowel door het de mensen van een kraam als door het leven van servies en bestek voor de maaltijd die in het kader van deze manifestatie wordt georganiseerd.

Emmaus Domstad heeft vestigingen in Parkwijk, Overvecht en Lombok. Zij maakt deel uit van de internationale Emmaus beweging. Deze beweging die nu bijna 60 jaar in Nederland actief is is gericht op het bestrijden van armoede en de oorzaken daarvan.
Dat doet zij deels door het bieden van onderdak en werk aan daklozen in een woonwerkgemeenschap in Parkwijk. Twee werkprojecten, kringloopwinkels, in Overvecht en Lombok bieden werkervaring en een zinvolle dagbesteding aan mensen die ver van de arbeidsmarkt verwijderd staan.
Emmaus Domstad heeft het nauwe contacten met verschillende hulporganisaties in Utrecht. In samenwerking met deze organisaties wordt hulp en steun verleent aan mensen die het hoofd niet of nauwelijks meer boven water kunnen houden.
 

Laatst gewijzigd op vrijdag, 15 november, 2019 - 18:13
Emmaus Parkwijk